WAPS

Korton Group introduceert automatische rittenplanner voor het personenvervoer

Met de introductie van de WinTax Automatische Planning Service (WAPS) completeert Korton Group haar automatiseringsoplossing voor het personenvervoer. Het aannemen, uitgeven, monitoren en factureren was al mogelijk vanuit de elektronische ritagenda WinTax - met WAPS is nu ook de planning geheel te automatiseren.

Hoewel WAPS is ontstaan vanuit de wens/behoefte van de WinTax gebruikers, is het systeem zo ontwikkeld dat het ook uitstekend functioneert in combinatie met ritagenda’s van andere leveranciers.

”De introductie van WAPS staat al een tijd op mijn verlanglijstje. Met deze toevoeging bieden wij de taxiondernemer een totaaloplossing welke volledig is toegespitst op het verhogen van de efficiency - want alleen op die manier kunnen investeringen nog worden verantwoord. Net als WinTax is ook WAPS geheel in eigen beheer ontwikkeld - en daar ben ik natuurlijk ontzettend trots op”, aldus Peter Altevogt, CEO van Korton Group B.V.

Hoe werkt WAPS?

De service voorziet de planner van ritsuggesties gebaseerd op kostenfuncties (kosten, klanttevredenheid, kwaliteit). Elke kostenfunctie geeft de planning een rapportcijfer - vervolgens zoekt WAPS naar planning met het hoogste totaalcijfer. Hierbij worden de vooraf ingestelde marges en regels continue bewaakt.

Wat is het doel?

Het doel is om een centrale planning service te creëren waarmee zowel WinTax als derde partijen, uit een verzameling ritagenda gegevens en live gegevens, een set van suggesties kunnen krijgen over hoe de huidige werkvoorraad efficiënt gereden kan worden. De suggesties omvatten voor iedere rit o.a. door wie deze gereden wordt en hoe ritten eventueel gecombineerd kunnen worden.

Meer informatie? Vraag aan!